Ads 468x60px

SK PADANG BERAMPAH, PETI SURAT 61, 89857, SIPITANG, SABAH.

Labels

Kantin Sekolah Kebangsaan Padang Berampah Sipitang

Tujuan utama kantin disediakan disekolah atau di bangunan yang mempunyai pekerja yang ramai adalah semata-mata untuk mengadakan makanan yang bernutrisi (makananan berkhasiat), bersih dan murah untuk pekerja atau untuk murid. Penyediaan kantin juga akan menambahbaik produktiviti  melalui penyediaan makanan yang sihat, persekitaran yang bersih dan suasana yang ceria dan menarik.

Taman Kantin
Kawasan Kantin
Terdapat banyak sudut dan tiang yang  mengandungi maklumat berguna 

Pengusaha kantin yang berusaha memastikan makanan untuk semua warga sekolah mencukupi


Murid yang layak menerima bantuan RMT (Rancangan Makanan Tambahan) akan menuntut makanan mereka di dalam bekas yang disediakan pada setiap hari

Pekerja kantin yang sedang mengira jumlah makanan RMT sebelum diangkat ke meja khas Ruang RMT

Meja ini merupakan meja khas untuk murid berbaris mengikut tahap mengambil bekas RMT masing-masing

Beberapa orang pengawas akan bertugas setiap hari persekolahan bagi memastikan rakan-rakan mereka menjaga adab  dan mengkiuti peraturan semasa berada di kantin

Kelihatan murid sedang membeli makanan

Murid perlu membasuh tangan sebelum dan selepas makan dalam keadaaan berbaris

Murid yang menerima RMT akan duduk makan di ruang RMT yang disediakan

Peralatan memasak yang telah digunakan akan disusun di rak peralatan

Kelihatan pekerja kantin sedang memasukkan soto ke dalam bekas

No comments:

Post a Comment

 

Followers

HUBUNGI KAMI

PEJABAT AM - 087-802088
Emel - xba6224@moe.edu.my

GURU BESAR SK PADANG BERAMPAH

GURU BESAR SK PADANG BERAMPAH
EN AG KU JAINUDDIN BIN AG WAHAB

PORTAL INI DISELIA OLEH GURU PENYELARAS BESTARI

PORTAL INI DISELIA OLEH GURU PENYELARAS BESTARI
NURLISA BINTI KAMBA
 
Blogger Templates